Knikmops, de krachtige en compacte minishovel

Wat is de Knikmops?

De Knikmops is een minishovel die, doormiddel van verschillende aanbouwdelen, wordt gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw. Het is een onmisbaar machine voor de moderne bestratings- en hoveniersbedrijven. Wat deze minishovel populair maakt in deze branche is zijn lage eigengewicht, waardoor de machine gemakkelijk te vervoeren is. Ondanks het lage eigen gewicht is de shovel een van de sterkste machines in zijn klasse. De laad arm van de minishovel heeft een laag scharnierpunt, waardoor er goed overzicht ontstaat voor de machinist. Dit maakt de machine geschikt voor bijvoorbeeld machinaal straten met een legklem. De ruime op- en afstap van de machine wordt door veel gebruikers als prettig ervaren. Samen met zijn hydrostatische vierwielaandrijving en hoge rijsnelheid van 20 kilometer per uur, kan er snel en gemakkelijk gewerkt worden.


De type Knikmopsen

Het gewicht van de Knikmops varieert van 800 kilogram tot en met 2750 kilogram. Hierbij zijn de KM80, KM85, KM90 en KM100 de machines onder de 1000 kg. De meest geproduceerde machine van de Gebroeders Geens is de Knikmops 130. Deze machine weegt 1350 kilogram en kan 1260 kilogram tillen. Deze machine is populair, omdat deze door zijn lage eigengewicht op een aanhangwagen vervoert kan worden. De KM140 is de opvolger van deze populaire machine en kan zijn eigengewicht van 1600 kilogram tillen. In het zwaardere klassement vinden we de KM180, die 1800 kilogram weegt, en de Knikmops 250 die 2380 kilogram weegt.

Naast het gewicht kan er ook gekozen worden voor speciale uitvoeringen van de Knikmops. De tele-uitvoeringen zijn voorzien van een uitschuifbare arm. Hierdoor heeft de minishovel een meter hoger bereik, dan de standaard uitvoering. De H-uitvoeringen kunnen 60 centimeter hoger tillen, dan de standaard uitvoering door een hoger giekscharnier.

De Knikmopsen zijn verkrijgbaar in Diesel, maar sinds kort ook elektrisch. Zo is de populaire Knikmops 130E en de Knikmops 180E volledig elektrisch. Door een 37 KWH sterke Lithium Ion accu kan er een hele dag gewerkt worden en wordt er bijgedragen aan Zero Emission!


Een Knikmops kopen?

Handelsonderneming Veluwenkamp is een ervaren Knikmops dealer die u helpt bij het samenstellen van uw machine. Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Knikmops, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.